Στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Δράμας επέλεξε το ολοκληρωμένο και πιστοποιημένο σύστημα στεγανοποίησης Hyperdesmo.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η συνολική επιφάνεια του δώματος χωρίζεται με αντισεισμικό αρμό σε δύο τμήματα και έχουμε τις εξής δύο διαφορετικές περιπτώσεις οι οποίες αντιμετωπίστηκαν ξεχωριστά.

1. Επιφάνεια όπου έχει τοποθετηθεί χαλίκι πάνω σε θερμομονωτικές πλάκες πολυστερίνης

Έγινε μεταφορά του χαλικιού και των θερμομονωτικών πλακών, αποξήλωση και απομάκρυνση των υφιστάμενων ασφαλτόπανων. Επισκευές ενανθρακωμένου σκυροδέματος και οξειδωμένου οπλισμού σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΛΟΤ – ΕΝ 1504. 

Το σύστημα Hyperdesmo περιελάμβανε επάλειψη σε τρεις στρώσεις στεγανοποιητικού πολυουρεθανικού υλικού Hyperdesmo αφού προηγήθηκε αστάρωμα της προς στεγανοποίηση επιφάνειας με αστάρι Universal Primer. Ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη στρώση στεγανοποιητικού Hyperdesmo τοποθετείθηκε οπλισμός με γεωύφασμα σε όλη την επιφάνεια προς στεγανοποίηση. Επάλειψη αλειφατικού βερνικιού Hyperdesmo ADY-500 ενός συστατικού, για προστασία και ταυτόχρονα έγινε επίπαση χαλαζιακής άμμου. Στη συνέχεια έγινε επάλειψη δεύτερης στρώσης του αλειφατικού βερνικιού.

Μετά την ολοκλήρωση του στεγανοποιητικού συστήματος Hyperdesmo έγινε μεταφορά και επανατοποθέτηση της ίδιας πολυστερίνης στο τμήμα που στεγανοποιήθηκε, διάστρωση καινούριου γεωυφάσματος και διάστρωση από επάνω του ίδιου χαλικιού.

2. Επιφάνεια όπου έχει γίνει επικάλυψη με γαρμπιλομπετόν και εφαρμογή ασφαλτόπανου για στεγανοποίηση

Αφού έγινε αποξήλωση των υφιστάμενων κατεστραμμένων ασφαλτόπανων εφαρμόστηκε το ίδιο ακριβώς στεγανοποιητικό σύστημα Hyperdesmo όπως παραπάνω, το οποίο έμεινε εκτεθειμένο χωρίς επικάληψη.

Έχετε προβλήματα υγρασίας στην ταράτσα σας είτε έχετε κάνει στεγανοποίηση είτε όχι, και θέλετε να σας βοηθήσουμε;

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2541065055 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να σας καλέσουμε εμείς.

Pin It on Pinterest

Share This